Geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler

Wie ben ik

 

Leuk dat u even verder kijkt!

 

Laat ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Marretje Bakker-Post (1974) en getrouwd met Freek Bakker (1970). Samen hebben we 3 kinderen. Jacob (2006) Heijltje (2010) en Maraya (2012). Wij zijn een christelijk gezin met de daarbij behorende normen en waarden. Eerder werkte ik in de zorg als verzorgende IG, maar omdat ik het belangrijk vind om thuis te zijn bij onze kinderen, heb ik de zorgsector achter me gelaten. 

Ons huis staat in het nieuwe gedeelte van Urk, de Oranje Wijk.

Op loopafstand van de kinderboerderij, De Stekplek.

Mijn diploma's zijn: verzorgende IG-niveau 3, Eerste Hulp aan kinderen en ‘de basis van de psychologie’. Nu de wet meer eisen stelt aan de kinderopvang heb ik met mijn niveau 3 meerwaarde als gastouder. 

Ik ben geïnspireerd op de visie van de Hongaarse-Oostenrijkse kinderarts Emmi Pikler. Bij beleidsplannen wordt beschreven hoe er dat in de praktijk uit ziet.

Zij gaat ervan uit dat kinderen zich het best ontwikkelen als de ontwikkeling een natuurlijk verloop krijgt. Zij stelt dat wanneer kinderen ontdekken en leren in hun eigen tempo ze beter leren zitten, staan, praten en denken. Deze opvoeding past bij mij als moeder en als gastouder.  Ik vind het belangrijk om in te springen op de individuele behoefte en/of specifieke interesse van uw kind. Ieder kind is uniek! Sinds november 2016 staat mijn gastouderopvang ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en ben ik een erkend leerbedrijf. U zult zo nu en dan een student tegenkomen. Persoonlijk vind ik dit fijn om ruimte te bieden aan studenten, en ze mee te nemen in de ontwikkeling van kinderen.  

De voordelen van gastouderopvang!

  • Veel persoonlijke aandacht.
  • U bepaalt wie uw kind opvangt.
  • Samen spelen en ontdekken in een kleine groep.
  • Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving.
  • Kinderopvang in veilige en gezonde woningen.
  • Uw kind slaapt in een schoon bedje.
  • Gastouderopvang is professionele kinderopvang.
  • Gastouderopvang is voordelig.

 

Bij de belastingdienst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen voor de gevraagde opvanguren. Zie de link en vervolgens in het menu naar 'Toeslagen'.

Bent u nieuwsgierig geworden naar mijn opvang en wilt u het met eigen ogen komen bekijken.

Ik zeg; “DOEN” kom gezellig even langs.